Kvalitní podzim života - Služby nejen pro naše seniory

Ilustrační obrázek k článku Služby nejen pro naše seniory

Díky podpoře obecního úřadu mají od listopadu 2018 senioři s trvalým pobytem v Holubicích a Kozinci od pondělí do pátku možnost dovážky obědů.

Každý den lze vybírat z pěti jídel, které se skládají z polévky a hlavního jídla. Jídla jsou čerstvá a balená do jednorázových obalů. Cena jídel je 79 Kč. Dopravné za obědy hradí obec.

Službu rozvozu obědů mohou využití i ostatní občané, tedy nejen senioři, ale dopravné si hradí sami (25 Kč/oběd).

Bližší informace o podmínkách dovozu obědů se dozvíte na obecním úřadě.

Rozvozy obědů zajišťuje společnost Kvalitní podzim života. Obědy ale nejsou jejich jedinou a hlavní aktivitou. Tou je terénní pečovatelská služba pro klienty z řad seniorů a dalších potřebných osob – a to i v našem regionu. Pečovatelky denně vyjíždějí navštívit klienty u nich doma, pomoci jim s nákupy, s hygienou a úklidem, doprovodit je k lékaři. Tato služba je placená (bohužel, jak bychom byli rádi, kdyby nemusela), ale na druhou stranu pomáhá našim klientům oddálit nástup do domova pro seniory, LDN a dalších zařízení. Naše sociální pracovnice může zdarma poradit v záležitostech styku s úřady, zejména s vyřizováním příspěvku na péči a dalších sociální dávek. Jako doplňkovou službu pro naše klienty a další potřebné občany jsme před několika lety zřídili půjčovnu kompenzačních pomůcek. Klientům tak můžeme zapůjčit elektrické a mechanické vozíky, různé druhy chodítek a zvedáků a zejména polohovací lůžka s příslušenstvím.

Ilustrační obrázek k článku Služby nejen pro naše seniory

Naším posláním je starat se o seniory. Aktuálně máme kapacitu 100 klientů, ale zájem o naše služby nás postupně nutí kapacitu navyšovat.

Před Vánocemi díky našim sponzorům rádi děláme některým našim klientům radost vánočním balíčkem – jako tomu nedávno bylo i v Holubicích (viz foto).

Bližší informace můžete najít na webu www.kvalitnipodzimzivota.cz nebo je možné volat přímo do kanceláře společnosti na číslo 778 095 645.